Bättre läge på ett resmål är svårt hitta med Amalfikusten, Capri, Pompei och Rom på bara någon timmes avstånd med hyrbil.

Här får man lugnet och havet men har ändå upplevelser man aldrig glömmer runt hörnet.
  Ett perfekt resmål om man vill kombinera lugnet med storstäder som Rom och Neapel.

Terracina är ett ganska okänt resmål för oss svenskar, förutom under 60-70-talet då det var många svenska här, men italienarna själva åker gärna hit. Staden med ca 46000 invånare har en nyare stadsdel med en liten fiskehamn och fin strand med många bra restauranger.

I den äldre delen av staden är det som att gå runt i ett museum med byggnader från antiken till romartiden. Här finns också en  matmarknad, mysiga små gränder och bra restauranger.

Domkyrkotorget är ett vackert torg och eftersom gamla stan ligger uppe på en klippa kan man sitta på ett av de mysiga caféerna med ett glas vin i handen medan man tittar på solnedgången.

Stranden är flera kilometer med finkornig strand och här kan man hyra kanot eller båt. Strandpromenaden har flera riktigt bra restauranger. 

Att göra:


Jupitertemplet från antiken ligger på berget ca 250 meter över havet med en fantastisk utsikt. Det går en stig upp men också buss. Man köper biljett på plats.

Amalfikusten med orter som Positano och Ravello ligger söder om Napoli och är ett drömresemål för mig som jag bara måste se. 

Kustvägen som slingrar sig fram med byar som klättrar upp mot bergssidorna. Mer romantiskt och italienskt än så blir det knappast. Bo en natt här i tex Positano. Hyr en bil eller ta tåget mellan Terracina och Napoli (ca 2,5 timmar) och sen taxi vidare.

Rom når man med bil på ca 1 timme. Läs mer om Rom här :   

http://www.aventyrmedochutanbarn.com/Kryssning-i-Medelhavet/Capri ligger strax utanför Napoli och båtresan över tar knappt 1 timme. Båten går 8ggr/dag. Läs mer om Capri här:

http://www.aventyrmedochutanbarn.com/Kryssning-i-Medelhavet/


Pompeji strax söder om Napoli är en upplevelse att se: 

http://www.aventyrmedochutanbarn.com/Kryssning-i-Medelhavet/

Boende: Jag bodde på ett hotell i den nyare delen som jag tyvärr inte minns namnet på men det finns massor att välja på., gå in på www.booking.com tex.

Positivt: Den genuin italienska atmosfären, lugnet, goda maten

Negativt: Det finns ingen flygplats i Terracina så man flyger till Rom