En till av Thailands alla paradisöar som definitivt inte gör en besviken!  Man blir alltid så tagen av allt det vackra när man kliver iland.  

Overkligt turkost vatten som är så klart att man tror att det är jätte grunt när det i själva verket är flera meter djupt. Stranden är kritvit och lång.  


Inga vägar eller bilar och här går man barfota hela tiden förutom när man går djungelpromenad. Den lugna atmosfären, bergen och den stora djungeln gör ön extra spännande!  

Här ligger bara några få hotell och någon bar. Alla hotell förutom ett  ligger längs med samma strand (det andra ligger lite mer isolerat vid piren där man går iland).  

När vi var här mitt under covid-pandemin var tyvärr några av hotellen helt stängda.

Hit åker man för lugnet, snorklingen och vacker omgivning.  


Ön är bergig och väldigt grön. Ljudet av apor och andra djur hörde vi hela tiden eftersom djungeln ligger rakt bakom hotellen. 

 

Boende: 


Vi bodde på Thanya Beach Resort och var jätte nöjda.  


Hotellet var byggt och inrett i japansk stil och det kändes som att gå i en japansk trädgård med alla blommande träd, buddha-statyer och små fontäner. 


Poolen är stor och fin med utsikt över stranden och de flesta bungalows ligger runt den.  


Några bungalows för 2 personer ligger en bit upp med en jätte fin utsikt.

Sovrummet var stort med havsutsikt och en terrass med bord och stolar. Badrummet var jätte fint med badkar. 

Restaurangen hade bra mat och det fanns massage, volleybollnät och kajaker att hyra. Vi tog en tur med kajakerna längs med östra sidan av ön.  

Barnen tyckte att det var jätte kul när de fick prova att paddla och eftersom vattnet var så klart såg vi flera fiskar.


Att göra:  

Vi tog en djungelpromenad tvärs över ön på en smal stig där det ibland var så brant att man fick ta hjälp av ett rep som var uppspänt mellan träden.  

Ljuden från alla djur i djungeln var nästan öronbedövande och eftersom stigen var smal och igenväxt på vissa ställen var jag inte helt bekväm med att gå där.  

Vi stampade med fötterna och pratade högt för att skrämma iväg ormar och andra otrevliga kryp. När vi började vandringen såg vi det största spindelnät som jag någonsin har sett...


På andra sidan ön ligger Paradise Beach. Där ligger en resort som nu var helt övergiven. Det kan säkert vara fint där när allt är iordning men nu var det inte mycket att se mer än en ganska skräpig strand.  

På vägen tillbaka gick vi rakt in i en stor apflock som vi tyvärr inte såg mer än hur träden böjde sig när de hoppade iväg. 


Promenera längs stranden, stanna och ta något att dricka på något ställe i en hängmatta, bada i det turkosa vattnet, paddla kajak eller gå på djurspaning.


Snorklingen är toppen bra här och det är bara att gå i rakt från stranden så ser man jätte mycket fiskar i alla möjliga färger och storlekar. 


Att ta sig hit:  Hit tar det ca 40 min med speedboat från Koh Lanta och ca 1 timme med longtail-båt.  


Vi åkte med longtail och hade en jätte mysig båtresa genom Mangroveträsken och förbi andra små öar.