Även om jag försöker vara hyfsat neutral när jag skriver om resmålen eftersom alla har så olika smak och intressen, så finns det så klart vissa resmål som jag verkligen gillar lite extra. Detta är ett av dom ställena som jag verkligen kan rekommendera!Så otroligt vackert med dom små byarna runt denna stora sjö (Italiens största insjö) och bergen runt om.
 Så mycket blommor och grönska, god mat, mysiga kvarter med smala gränder, romantiskt, vinodlingar, gott vin, klart vatten, byggnader från Romartiden ja, helt enkelt toppen! 

Här kan man verkligen vara aktiv om man vill för det finns många vandringsleder uppe i bergen, cykelleder, golfbanor och bad förstås (även om vattnet är ganska kallt i början av sommaren)


Att göra: 

Italiens största nöjespark, Gardaland ligger här som passar hela familjen, men också vattenparken Aquaparadise och filmvärlden Movie Studios.


Om man vill se alla byarna runt sjön får man räkna med att det tar en dag. Har man egen bil är det perfekt sätt att åka runt och se dom olika byarna och åker man bussresa ordnar dom utflykter i området.


Den största av byarna är Garda som är en mysiga gammal fiskeby med många butiker, restauranger och en fin strandpromenad. Sirmione är vackrast med fantastisk natur. Descenzano ligger sydligast och har flera monument från Romartiden.


I Bardolino finns det mycket vinodlingar och Malcesine är en perfekt utgångspunkt om man vill vandra eller cykla.

Att ta en båttur på sjön är en härligt upplevelse och det är också ett perfekt sätt att transportera sig mellan byarna.


Verona där kärlekshistorien mellan Romeo och Julia utspelade sig ligger bara några mil härifrån. Balkongen finns kvar! Verona har mycket att se och göra och helt klart värt ett besök.

Ett speciellt minne: Det är härligt att tälta men definitivt inte när det regnar!  Boende: Eftersom jag bara har tältat här har jag inga tips på bra hotell men jag skulle välja Garda att bo i.Att resa hit: Flyg till Bologna, Milano eller Bergamo eller Venedig som alla ligger nära. Bra tågförbindelser därifrån. Bussresor finns det flera att välja på.Positivt: Allt!! Maten, landskapet, byarna, vinet!

Negativt: Kallt i vattnet i början på sommaren eftersom sjön är djup.